25 July 2011

guru/cikgu/pendidik

gua petik dari kata-kata member gua.

cikgu hanyalah seperti kerajaan BN yang hanya bila ada kepentingan untuk mereka baru nak huh hah sana huh hah sini.

tapi still ada cikgu yang ikhlas mengajar untuk lihat anak murid mereka berjaya. terima kasih buat cikgu-cikgu seperti ini.

jika gua jadi cikgu nanti. gua akan pastikan gua bukan cikgu seperti kerajaan BN. niat kasi ikhlas. sebab generasi muda lah yang akan mencorak masa depan negara.

4 comments:

maCy said...

im hurt.


sangat.



macy tak apply cikgu sebab tu choice terakhir. i ddnt.

adrinaqamarina said...

kte sangat respect sape yang jadi cikgu memang niat dye betul3 baik.

bila buat tak ikhlas, nanti apa kte ajar pon, anak murid susah nak dapat kan~


tak ada talent nak ajar orang, tak berapa sesuai nak jadi cikgu :P

Nobita Sensei said...

Cikgu macam ni buat gua rasa macam nak masuk sekolah buat kali ke-2. Good luck.

intan.maisarah said...

dan dengan harapan kamu menjadi cikgu spesis yang ke dua ya :)