03 January 2011

nama gua Iskandar #1

Semalam gua follow daddy ngan mummy keluar. Pergi rumah member daddy. Member kamceng daddy. Dato' Ramzol namanya.

"Tak nak ikut lah daddy, malas."
gua buat suara tegas.

Tapi daddy gua buat muka sedih pulak. Cess, gua terpedaya.
"Biar Is je lar yang drive daddy, tak payah susahkan pakcik Murad tu. Kesian driver kita tu."

Gua pendekkan cerita. Sampai je rumah Dato' Razol, gua buat muka sopan-santun dan baik-pekerti. Serius gua bosan, dengar mereka duk bincang projek juta-juta, kat Pulau Pinang rasanya. Datin-datin pulak duk sembang pasal handbag, Gucci, LV, Lancome. Macam-macam lah.

Sampai satu part, Datin Hamsah, isteri Dato' Ramzol tanya mummy gua,
"Anak you tu dah ada girlfriend ke datin?"

cepat-cepat gua potong,
"Tak de aunty, single lagi ni." sambil buat muka malu sipu-sipu.

"Alar, orangnya handsome. Tak kan lar takde lagi ni? Ke memilih ni?"

"Tak nak lar aunty bergirlfriend ni, leceh." Jawab gua ringkas.

Mummy gua mencelah,
"Biarlar dia datin, habis belajar nanti, pandai-pandailar dia cari tu. Kami nak dia fokus belajar dulu. Nanti nak warisi syarikat daddy dia tu. Lagipun, perempuan sekarang, bukan boleh percaya sangat pun datin."

"Owh, baguslar macam tu datin. Belaja dulu sampai habis. Tapi kan datin, I ada anak dara seorang, belajar kat Australia. Muda setahun dari Iskandar tu."

Gulp. Gua telan air liur, mengerti apa yang dimahukan oleh Datin Hamsah.



bersambung...




10 comments:

little ain said...

cliche.

haha

adrinaqamarina said...

ag3~ cepat sambung.

zAty si gAdis riAng !! said...

haha. nak sambungannn!! hahaha

hackshitam said...

sing bad ro..
haha

hiro said...

ade sinopsis x? kah2

alexa yussida said...

ecececeeyh:p

NAJ HEBAT said...

owh.

Datin.. lu diam. jgn nak potong line. Gua dah booked dulu.

apa macam bro..?

keh keh keh.


p/s: Gua memang suka stok2 anak datuk. Harap dapat berkenalan dgn lebih intim.


HAHAHAHA

-pengsan-

maCy said...

ase nak gelak. hahaha

xd suspen ;p

amalynaazam said...

sambung cepaattt ! :p

plumpy.tootsie said...

cerita ni,ta best.ta suke nama hero,iskandar.teringat muke awie.LOL