15 January 2011

nama gua Iskandar #2

Gua baru balik main futsal. Sampai-sampai kat rumah, kelihatan daddy ngan mummy duk sembang kat depan tv.
"Assalamualaikum."
gua mencelah.
"Duk sembang apa ni daddy, mummy? Macam syok je."
"Ni, daddy ngan mummy duk bincang pasal adik kamu si Nini tu. Birthday dia kan dah dekat. Daddy ingat nak buat surprise lar kat dia."
"Owh, lupa plak Is. Next week kan birthday adik comel Is tu. Then, apa surprisenya daddy?"
"Lepas duk bincang dengan mummy tadi. Daddy ingat nak celeberate birthday Nini kat Gold Coast lah."
"Wah, nice daddy. Cantik tempat tu. Pantai kat situ memang terbaiklah daddy."
"Yes, sambil-sambil daddy ada projek kat situ. Kebetulan kamu pun cuti lagi ni. Boleh join sekali."
"Cuti semester Is tiga minggu lagi daddy. Boleh je kalau dady ngan mummy nak Is temankan."
"Done. Nanti daddy arrange dengan travel agency."

Ibu Tini datang menghidangkan minum malam untuk keluarga mereka. Susu panas dengan sedikit roti bakar.

bersambung...

15 comments:

adrinaqamarina said...

daddy~ kakak pon nak ikut la pegi Gold coast :P

tetiba ada watak tambahan~

hackshitam said...

nanti Is gtau daddy ok..hahaha

plumpy.tootsie said...

bnd alah ni pun gua bce.haish -.-'

skg spe yg xbce blog spe?

hiro said...

hehe..lek tosey..

plumpy.tootsie said...

elelele.aku tgh lek la ni.tp ad org tu haa.kecoh aq tak datang blog dye.smpi ugut nk pdm aq dr bloglist dye.

hackshitam said...

lol..
tosey2..
hehehe

plumpy.tootsie said...

buruk lah nme tu!

hackshitam said...

dah baca entry latesttt u..
just xtinggal komen..

plumpy.tootsie said...

cbox u lmbt kuar,i reply sni.

eleh.tacing.lempang kang.dh bce dh pun.

alexa yussida said...

kisah hidup org kaya..kekeke

bak rantai kat sini 14 ..tq:p

http://gayahspears.com/masa-untuk-mengundi/

sila la undi..kehkeh tq..2nd last in the list (wlpon template tak kemas..haha)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ni kisah anda ataupun kisah siapa? lol;D nk ikutttt pergi gold coastt!!!!! haha

NAJ HEBAT said...

ngeh!

menantikan watak naj hebat yg cun melecun untuk muncul.. dan kawen dengn is.


lalala.

bisakah?

dem. gua tunggu sambungannya.

Rebelle said...

terbaik gila surprise itu. pergi holiday kat Gold Coast!

elmoluya said...

gold coast tu katne?
teruk gila geografi aku.


*hai hacks ! aku dah lama tak datang berjalan. lumpuh sekejap. sobsob.

maCy said...

mau ekot! saye kan menantu daddy kamu! err, is ada abg yg terpisah kn? hahahaahaha ;p